Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان انیمیشن نبرد خلیج فارس یک و دو گفت: متاسفانه ما فیلم نامه نویس خوب که به مسائل و آرمانهای ما که همان آرمانهای انقلاب است، مسلط باشد را نداریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ باور قهرمان و قهرمان پردازی در سینما ایران بسیار کم رنگ است و ما کمتر شاهد ایران قدرتمند در حوزه سینمای کشور هستیم به نظر می رسد باور اینکه ایران کشوری قدرتمندی است برای سینماگران ایرانی دشوار است و هنوز این باور در میان آنها جا نیافتاده است در حالی دشمنان ایران، قدرتش را باور کرده اند و اکران یک انیمیشن ساده از ایران قدرتمند آنها را به واکنش وا داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهاد عظیما، کارگردان انیمیشن «نبرد خلیج فارس یک و دو» است. این دو انیمیشن بخصوص «نبرد خلیج فارس 2» با وجودی که فیلم نامه ضعیفی دارد؛ اما باعث شده بسیاری از رسانه های غربی به آن واکنش نشان دهند. به همین مناسبت مصاحبه ای با فرهاد عظیما انجام دادیدیم که مشروح این مصاحبه را در زیر میتوانید بخوانید.

صبح توس: فرهاد عظیما از خلیج فارس ۱ تا خلیج فارس دو چه پیشرفت و تجربه های به دست آورده؟

عظیما: پیشرفت ما از نظر از تعداد عِّده و هزینه ها نبوده، بلکه پیشرفت ما کمی از لحاظ تکنیکی بود.

ما با چهار نفر و هزینه کم توانستیم انیمیشن بسازیم. انیمیشن «خلیج فارس یک» را در یک یکسال و نیم ساختیم و «خلیج فارس دو» در پنج سال ساخته شد چون پول نداشتیم.

ما با همه بی پولی این انیمیشن را ساختیم؛ چراکه می خواستیم ذهن مردم و مسئولان را بیدار کنیم که می توانیم و می شود با امکانت کم، کارهای بزرگ انجام داد.

اصل برای ما اثر گذاری است نه فیلم نامه

صبح توس: چرا هزینه صرف فیلم نامه نشد؟

عظیما: برای ما اصل فیلم نامه نیست، بلکه اثر گذاری است، ببینید، فیلم نامه بحث تخصصی برای گرفتن جایزه در جشنواره ها است به طور مثال در هالیوود فیلم ارباب حلقه های3 جایزه تمشک طلایی به دلیل داشتن بدترین فیلم نامه از نظر داوران را می گیرد در حالی که پر فروش ترین اثر سال می شود.

صبح توس: منظور من این بود چرا در کنار هزینه های که داشتید، هزینه برای فیلم نامه نکردید؟.

عظیما: متاسفانه سواد رسانه کم است دوستان، انمیشین «خلیج فارس یک» را مستند میدانند در حالی که مستند چیزی است مانند راز بقا و امثالهم.

باید سواد رسانه بالا برود و همان طور که انیمیشن های غربی و هالیوودی را تحلیل می کند باید انیمشن هایی مثل خلیج فارس و راشل کوری را نیز تحلیل کنند.

کلی همایش برگزار می شود تا فکر شود چگونه درمقابل هجمه های غرب مثل فیلم 300 پرسپولیس و امثال این فیلم ها بیایستند؛ اما وقتی از آنها سوال پرسیده می شود چکاری در این زمینه انجام داده اید عنوان می شود پول نیست و نمی شود بدون بودجه کار ساخت.

و ما بدون بودجه و به صورت جهادی انیمیشن ساختیم بدون حمایت از طرف هیچ کس و قبول داریم اینکار ضعف‌هایی دارد.

فیلم نامه نویس خوبی که مسلط به آرمانهای انقلاب باشد، نداریم

متاسفانه ما فیلم نامه نویس خوب که به مسائل و آرمانهای ما که همان آرمانهای انقلاب است، عمیق باشد را نداریم.

بسیاری از نویسنده های که در زمینه انیمیشن کار می کند در حد استاندار سینمای کشور نیستند مثل یکی از انیمیشن‌های ایرانی که علی‌رغم صرف بودجه میلیاردی نتوانست هزینه‌اش را برگرداند.

ما در انیمیشن‎هایمان به دنبال محتوای خوب هستیم؛ محتوایی که روی مخاطب اثر گذار باشد و بازتاب‌هایی که این انیمیشن در دنیا داشت باعث شد ما به اهداف خود برسیم.

ما مطلبی را می نویسیم که بتوانیم آن را بسازیم، همچنین تاکتیکی عمل می‌کنیم نه تکنیکی، شعار ما این است «دشمن را بزن با هر چیز که می توانید شده با دست خالی».

ما مثل آن سربازی هستیم که یک قدم جلو رفتیم، هر چند قبول دارم کارمان یک سری نواقصی دارد.

انیمیشن شاخه ای از کار فرهنگی است

صبح توس: سهم انیمیشن از بودجه فرهنگی چقدر است، میزان تاثیرگذاری هم خوانی دارد یا خیر ؟

عظیما: در آمریکا سالانه 100 تا 200 میلیارد دلار در رابطه با تولید انیمیشن هزینه می شود و دوبرابر این رقم سود میکنند؛ ژاپن، میانمار و کشورهایی که دارای صنعت انیمیشن هستند نیز در این رابطه هزینه می‌کنند؛ در حالی که سهم ما در انیمیشن هیچ است؛ اما کشوری مانند میانمار از سود فروش انیمیشنش برابری می‌کند با فروش نفت ما!!.

شما امروز تاثیر انیمیشن را می توانید در جامعه ببینید اسبازی و لوازم تحریر «کیتی» و یا «بن تن» و غیره همه این ها تاثیرات انیمیشن است که این انیمیشن ها بر روی بچه های مان اثر می گذارند؛ اما ما این جنگ رسانه ای را که غرب راه انداخته، شوخی گرفته ایم و این درحالی است که انیمیشن شاخه ای از کار فرهنگی و بازوری این عرصه می‌باشد.

متاسفانه انیمیشن جایگاهی در ایران ندارند و بودجه ها بیشتر به پایتخت نشین ها داده می شود و آنها نیز کارهایشان اکثر اوقات بی کیفیت است و این موضوع باعث شده که به شهرستانی ها با استعداد هستند اعتماد نشود.

بعد از هفت ماه از اکران انمیشین «خلیج فارسحوزه هنری پولی نداده است!

صبح توس: در اکران عمومی چقدر از انیمیشن خلیج فارس دو استقبال شد؟

عظیما: تخصیص تنها پنج سالن به فیلمی که بازتاب جهانی داشته آیا در شأن این کشور است؟

حوزه هنری تنها پنج- شش سالن در اختیار انیمیشن «نبرد خلیج فارس۲» گذاشت و با وجود اختصاص ساعات نامناسب برای اکران، ۱۲۰ میلیون تومان فروش داشتیم؛ اما بعد از گذشته هفت ماه هنوز هیچ پولی از حوزه هنری به من داده نشده است!!.

انیمیشن «روز داوری» مسیحت را به تشیع و اسلام گره میزند

صبح توس: کار جدیدی در دست دارید؟

عظیما: بله انیمیشن «روز داوری».

قسمت اعظم جمعیت شیعه نمی دانند امام حسین(ع) درمکانی به شهادت می رسد که حضرت مریم در آنجا حضرت عیسی مسیح را متولد کرده است؛ حضرت مسیح در جایی غیراز بیت الحرام به دنیا آمده و حضرت مریم طی العرض کرده و به سرزمین کربلا آمده و در آنجا حضرت مسیح را به دنیا آورده و ایشان را در آب فرات غسل دادند؛ حضرت مریم زن عجیبی بود و با مریمی که ما می شناسیم فرق دارد.

روز عاشورا همان روز داوری است در واقعه این انیمیشن ازدوران کودکی حضرت مریم و زندگی در معبد شروع می شود و بعد به سمت مکاشافات حضرت مریم در کربلا می پردازد.

این انیمیشن یک انیمیشن فوق استراتژیک و راهبردی است از این جهت که مسیحت را به تشیع و اسلام گره میزند.

ساخت انیمیشن «روز داوری»، نیازمند 15 میلیارد تومان بودجه است

صبح توس: آیا برای نوشتن فیلم نامه به سراغ فیلم نامه نویس حرفه ای خواهید رفت؟

عظیما: برای نوشتن فیلم به سراغ فیلم نامه نویس معروف نخواهیم رفت؛ اما حتما به سراغ یک فیلم نامه نویس خوب می رویم. این انیمیشن به صورت سه بعدی رئال(واقعی) در 110 دقیقه ساخته می شود و چنانچه خدا بخواهد می خواهیم این انیمیشن را به زبان آمریکایی «نی‌تیو» دوبله کنیم و بعد به زبان فارسی برگردانیم؛ برای اینکار بودجه ای بالغ بر 15 میلیارد تومان نیاز است، البته چنانچه دوبله آمریکایی نشود، 10 میلیارد تومان هزینه دارد.

صبح توس: چه اتفاقی افتاد که شما تصمیم گرفتید به سراغ چنین موضوعی بروید؟

عظیما: اشترک زیادی بین دین مسیحیت و مذهب شیعه است؛ در مسیحیت افراد مقدس و بحث شفاعت داریم و هر دو منتظر منجی هستند ما منتظر ظهور امام زمان و آنها منتظر ظهور مسیح(ع)اند.

در قرآن آمده حضرت مسیح در زیر درخت خرما به دنیا امده که هم اکنون این درخت به نام «نخل مریم» معروف است که در حرم امام حسین(ع) قرار دارد.

سوره مریم با «کهیعص» که این حروف مقطعه به نوعی رمز قرآن است که حرف «ک» آن همان «کربلا» است؛ ما در این انیمیشن اصلا قصد نداریم زخم ها و شمیشرها را نشان دهیم، بلکه می خواهیم همان گفته حضرت زینب(س) که «جزء زیبایی چیزی ندیدند»، زیبای های کربلا را نشان دهیم.

گفت‌وگو و تنظیم: نفیسه سلیمانیان

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرخابی‌ها و دیدار نمادین در روز خلیج فارس

به گزارش “ورزش سه”، روز گذشته و همزمان با نامگذاری روز خلیج فارس، بازیکنان اسبق پرسپوليس و استقلال در دیداری نمادین در شهر بیدخون به میدان رفتند.

در این دیدار  مهدی شیری، ميثم بائو، مجتبی زارعی، محمد منصوری، احمد مومن زاده، رضا نوروزی، نبی‌الله باقريها، عادل كلاه كج،بهمن طهماسبی، افشين حاجی‌پور و … با مربيگری محسن خلیلی برابر حریف خود قرار گرفتند.

این بازی که به همت شهرداري شهر بيدخون و پتروشيمي زاگرس برگزار شد با استقبال و حضور گسترده و پرشور اهالی شهرهای اطراف شهرستان عسلويه نیز همراه بود و در نهايت با نتيجه ٦-٥ به نفع سرخابی‌ها به پايان رسيد.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • فیلم| رونمایی از ۴۰۰هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • سرخابی‌ها و دیدار نمادین در روز خلیج فارس